prinsessdrömmar

Totalt 544 svar i tråden Totalt 544 inlägg i bloggen Tidigare svar Sida 16 av 54 Senare svar Sida 16 av 54   Trådstart Första sidan
Sön 6 jun 2010 23:22

Premiär för TV4:s bröllopsbevakningsprogram imorgon!

av sockersmulan @ 23:22

Imorgon har TV4:s bröllopsbevakningsprogram, "Bröllopsstudion", premiär. Programmet kommer att sändas varje vardag kl19.30-20.00 fram till bröllopet. :) Såhär står det om det på sajten tv.nu:

Jesper Börjesson och Petra Nordlund lotsar tittarna genom förberedelserna inför kronprinsessan Victorias bröllop. I premiärprogrammet får programledarna Jesper och Petra besök av den tidigare informationschefen vid hovet, Elisabeth Tarras-Wahlberg. Hon talar om sin tid vid hovet och visar delar av sin privata fotosamling från åren med kronprinsessan Victoria. Panelen som består av journalisterna Mark Levengood och Göran Rosenberg diskuterar kungens nationaldagstal och monarkins framtid.

Nån mer än jag som kommer att sitta bänkad framför TV-n varje kväll kl19.30 från och med imorgon? ;)

Kram
Jen

Kommentarer Ingen kommentar

Bröllopsspecial i TV4:s "Förkväll"!

av sockersmulan @ 16:01

I fredags gästade som vanligt Svensk Damtidnings journalist Daniel Nyhlén programmet "Förkväll" i TV4. Denna vecka fokuserades samtalet mycket på de lysningar som ägt rum inför prinsessbröllopet. :) Klicka här för att se inslaget!

Kram
Jen

Kommentarer Ingen kommentar

Nationaldagen genom åren + Bröllopsyra på TV4 ikväll!

av sockersmulan @ 08:58

SVT har lagt upp ett klipp med bilder från Nationaldagsfirandet genom åren, med början 1916! Riktigt kul att se! :) Klicka här för att spana in det!

Ikväll sänder TV4 programmet "Bröllopsyran" kl20.00, ett direktsänt program med uppträdanden av kända artister, bland annat. Adam Alsing och Ulrika Eriksson är programledare. Dessutom sänder samma kanal Nationaldagsfirandet på Skansen med början kl19.00, där Kungafamiljen som vanligt finns på plats. Med andra ord blir det kunglig TV från kl19-21 ikväll! Whee! ;)

Kram
Jen

Kommentarer Ingen kommentar
Lör 5 jun 2010 23:04

Prinsessan Lilians kamp för kärleken till Prins Bertil

av sockersmulan @ 23:04

I inte mindre än 33 år fick Prinsessan Lilian och Prins Bertil hålla sin kärlek hemlig. Anledningen var att Kungafamiljen inte såg med blida ögon på kärlek mellan klasserna på den tiden, vilket innebar att Lilian, som var en flicka av folket och inte hade någon titel, inte var "godkänd" som gemål till Prins Bertil. "Det var en omöjlighet för Bertil att göra likadant som sina bröder Carl Johan och Lennart som gift sig med vanliga kvinnor och förlorat både titlar och apanage. Efter sin bror prins Gustav Adolfs död i en flygkrasch 1947 tvingades Bertil stå beredd att ta över tronen", skriver Aftonbladets journalist Jenny Alexandersson. Så tragiskt att de inte kunde få gifta sig när de ville! :( Än mer tragiskt är det att Prinsessan Lilian nu drabbats av Alzheimers sjukdom och inte kan vara med på Kronprinsessparets bröllop, något som Kronprinsessan gärna velat. "Hade hon fått önska sig vad som helst i världen hade hon velat att Lilian var frisk", säger en av Kungafamiljens bekanta till Aftonbladet. Läs hela artikeln här!

Kram
Jen

click to zoom
Den här fina bilden på Prinsessan Lilian och Prins Bertil kommer från http://kungligakarameller.blogspot.com

Kommentarer Ingen kommentar

Kronprinsessparets nya cyklar + bilder ur Kronprinsessan Victorias liv!

av sockersmulan @ 12:27

Under lysningsmottagningen i torsdags fick Kronprinsessparet bland annat varsin specialdesignad cykel, passande nog av märket Monark. ;) Cyklarna är svarta och bär brudparets namn, riktigt läckert! Mannen bakom presenten var Salvatore Grimaldi från Grimaldi Industries AB. Hovet har listat alla som besökte den sista lysningen i torsdags, klicka här för att se vilka! Då får ni även se brudparet omgivna av alla sina presenter, bland annat cyklarna. :)

SVT har satt ihop en filmsnutt med en massa bilder ur Kronprinsessan Victorias liv. Riktigt kul att se, tycker jag! :) Klicka här för att kika!

Kram
Jen

En mycket liten Kronprinsessa, bara 2 veckor gammal. :) Bilden kommer från Nyhetskanalen!

Kommentarer Ingen kommentar
Fre 4 jun 2010 20:39

Kronprinsessparets presenter!

av sockersmulan @ 20:39

Har du koll på vad Kronprinsessparet fått i bröllopspresent? SVT har gjort en quiz där du kan testa dina kunskaper om just detta. :) Klicka här för att komma dit!


Hoppas ni har en jättehärlig fredagkväll! 

Kram
Jen
bilden kommer från www.online-butiker.se

Kommentarer Ingen kommentar

Var äger egentligen bröllopsfestligheterna rum?

av sockersmulan @ 11:25

Det kommer ju vara en hel del festligheter i samband med prinsessbröllopet, men var ska allt egentligen äga rum? Svensk Damtidning ger oss full koll på det:

1. Stockholms slott – Här blir det bröllopsfest.
2. Galaföreställningen kvällen före bröllopet sker i Konserthuset.
3. Vigseln mellan kronprinsessan Victoria och Daniel Westling förättas i Storkyrkan av ärkebiskop Anders Wejryd.
4. I Drottningholms slott blir det privat fest redan torsdagen den 17 juni.
5. På Stockholms gator och vatten – Efter bröllopet genomförs en kortege genom huvudstaden och därefter båtfärd på Strömmen, i kungaslupen Vasorden.
6. Stockholms stadshus – Här håller regeringen mottagning för representanter för kommuner och landsting den 18 juni.
7. I Eric Ericson-hallen i Skeppsholmskyrkan blir det middag för representanter för kommuner och landsting, den 18 juni.

Kram
Jen


Den här fina bilden på Kronprinsessparet kommer från www.chic.se!


Kommentarer Ingen kommentar
Tor 3 jun 2010 22:11

Sista delen av Familjen Bernadotte + Kronprinsessparets sista lysning!

av sockersmulan @ 22:11

Ikväll sändes den sjätte och sista delen av serien "Familjen Bernadotte". Denna gång får vi en inblick i hur det är att vara kunglig och representera Sverige. Spännande! Vad tyckte ni som såg programmet? Missade du det? Klicka här för att se! :)

Tidigare idag hölls Kronprinsessparets sista lysning. Tidigare sa man att det var tre, men tydligen var det två stycken i tisdags, vilket innebär att lysningarna egentligen är fyra till antalet. Beror väl lite på hur man räknar. ;) Hur som helst fick brudparet en massa fina presenter även denna gång, bland annat från Företagarna, som kom med "speciellt utvalda årgångsviner som kan drickas av brudparet var femte år fram till 2035. Varje vin är framtaget så det ska passa det aktuella året", skriver Aftonbladet. Jan Carlzon själv säger att vinerna är framtagna att drickas från pappersbröllop till silverbröllop. Visst var det en fin present? :) Läs hela artikeln här!

Kram
Jen

Kommentarer Ingen kommentar

Kungligheterna som tackat ja till Kronprinsessan Victoria och Daniel Westlings bröllop!

av sockersmulan @ 11:44

Att Prins William & Prins Harry tackat nej till Kronprinsessparets bröllop för att gå på Fotbolls VM vet vi redan, men vilka kungligheter har tackat ja? Expressen avslöjar idag vilka det är! Riktigt många är de, och de kommer från hela världen. Häftigt! :) Lägger in Expressens lista här nedanför. Klicka här för att läsa hela artikeln!

Kram
Jen

Kungligheter som tackat ja till det svenska kronprinsessbröllopet:

Norge: Kung Harald, 73 och drottning Sonja, 72. Kronprins Haakon, 36, och kronprinsessan Mette-Marit, 36. Prinsessan Märtha Louise, 38, och Ari Behn, 37.
Furstehuset i Liechtenstein: Arvprins Alois, 41, och prinsessan Sophie, 42.
Japan: Kronprins Naruhito, 50.
Storbritannien: Prins Edward, 46, och Sophie, hertiginna av Wessex, 45.
Luxemburg: Storhertig Henri, 55, och storhertiginnan Maria Teresa, 54. Kronprins Guillaume, 28. Prins Félix, 26.
Danmark: Drottning Margrethe, 70, och prins Henrik, 76. Kronprins Frederik, 42, och kronprinsessan Mary Elizabeth, 38. Prinsessan Benedikte, 66, och hennes make Richard av Sayn-Wittgenstein-Berleburg, 75.
Benediktes barn med respektive: Gustav av Sayn-Wittgenstein-Berleburg, 41, och Carina Axelsson, 35. Alexandra av Sayn-Wittgenstein-Berleburg, 39 och greve Jefferson von Pfeil, 42. Nathalie av Sayn-Wittgenstein-Berleburg, 35, och Alexander Johannsmann, 32.
Serbien: Kronprins Alexander, 64, och kronprinsessan Katherine, 66.


Den här fina bilden kommer från Expressen

Kommentarer Ingen kommentar
Ons 2 jun 2010 16:18

Bröllopspresenten som fick Kronprinsessan att börja gråta

av sockersmulan @ 16:18

Under lysningsmottagningen igår fick Kronprinsessparet en speciell present som framkallade mycket känslor hos Kronprinsessan Victoria. Det var Kungafamiljens vän Pierre Hagströmer som överlämnade presenten, en tavla på en ung Prinsessan Lilian. "Kronprinsessan Victoria har alltid stått väldigt nära prinsessan Lilian, 94. Victoria ser Lilian som en extrafarmor. Nu meddelar hovet at prinsessan Lilian inte kommer att kunna vara med på bröllopet på grund av åldersskäl. När Victoria och Daniel firade sin förlovning förra året kunde Lilian inte komma eftersom hon vårdades på Sophiahemmet. Då åkte Victoria och Daniel dit och berättade om förlovningen för henne", skriver Expressens journalist Josefine Elfström. Läs hela artikeln här!

Usch så synd att Prinsessan Lilian inte kan vara med på bröllopet! :(

Kram
Jen

Prinsessan Lilian och Kronprinsessan på representationsmiddag 2006. Bilden kommer från Hovets hemsida.

Kommentarer Ingen kommentar


  Tidigare svar ...  11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21  ... Senare svar

Annat innehåll

ångrar du något kring bröllopsdagen??

Omröstningen finns inte längre!
Diskutera frågan

Veckans par

Malin och Andreas, Vagnhärad