Offline 211667 Besök idag

PRESENTATION

<<  2011  >>
Ti
On
To
Fr
1
2
3
5
6
7

8
9
10
11
12
13
14

15
16
17
18
19
20
21

22
23
24
25
26
27
28

29
30
31
 
 
 
 

Pysselbruden


Totalt 132 svar i tråden Totalt 132 inlägg i bloggen Sida 1 av 13 Senare svar Sida 1 av 13  
Tor 4 aug 2011 21:37

Två dagar kvar som Frk Larsson

av Susanna Elin @ 21:37

...och jag vimsar runt som en yr höna! Jag tror vi har ok koll på det mesta, jag vet att jag har fjärilar i magen! Jag sover inte men äter mängder - som en illa genomtänkt energikompensation antagligen... It's two days, people!!

//Bridezilla

Kommentarer Ingen kommentar
Mån 25 jul 2011 22:49

Tid!

av Susanna Elin @ 22:49

HERREGUUUD vad tiden bara springer iväg! Nu är det bara TOLV dagar kvar!!! Förbisett att tillvaron är såpass hektisk att jag utvecklat inte bara magkatarr utan även migrän som får mig att faktiskt kasta upp (ingen bantningsmetod jag rekomenderar!) så är väl läget någorlunda under kontroll. Men det är mycket med bröllopsbestyr, krassliga föräldrar, jobb samt med andra viktiga familjesammankomster som födelsedagar och tyvärr också en begravning nu i veckan...

Men lördagen den 6 Augusti ska vi få sitta ner och bara njuta av en förhoppningsvis helt underbar dag!

Kommentarer Ingen kommentar
Ons 13 jul 2011 14:12

Barnens gifts

av Susanna Elin @ 14:12

Sådana här påsar kommer våra 10 syskonbarn (som är de enda barnen på festen) få varsin med lite olika innehåll beroende på ålder. De fyra som är mellan 6 till åtta år får målarbok (som vi gjort själva till detta tillfälle), färgpennor, plockepinn och varsitt sugrör med olika krumelurer på som de kan ha under kvällen. De tre småkillarna som är mellan 3 och 4 år får också målarböcker, färgpennor, ett roligt sugrör men varsin pixi-bok isf för plockepinn. Våran lille tvååring ska få ett pussel med knoppar på, en målarbok, en pixi-bok och ett roligt sugrör medan de två minsta som är under ett år får varsitt gosedjur och en pixi-bok var!

Kommentarer Ingen kommentar

Brudbukett prov

av Susanna Elin @ 13:56

Något sådant här kan det tänkas bli som jag håller i handen när jag och Niclas ska skrida in i kyrkan för att säga ja till varandra... Så får vi se om jag pallar göra den själv eller om jag stövlar in till en blomsterbutik dagarna innan ist! En brudbukett kommer jag inte att beställa dock, och exakt så här kommer den ju inte att bli oavsett för man får ju se vilka blommor man kan komma över för dagen. Men på ett ungefär! Ska bli spännande att se hur buketten blir när liljorna slår ut! Det kommer ju bli helt annorlunda och kan antingen bli kanon eller total pannkaka :)

På tal om det så ska jag nu återgå just till min pannkaka, har en fläskpannkaka i ugnen som mina små föräldrar snart ska komma hem och mumsa loss på till lunch!

Hm... Bilden går inte att lägga in! Vi hoppas att det är något tillfälligt så lägger jag in den imorgon eller senare ist!

Kommentarer Ingen kommentar
Tis 12 jul 2011 19:24

Inköp av ingredienser och blommor

av Susanna Elin @ 19:24

Har ikväll efter jobbet varit och beställt tårtor och inhandlat ingredienserna till "efterrättscaucakearna" inne i Borås, hämtat Nicke samt köpt blommor så att jag kan tillverka två provbuketter som modeller för en eventuell brudbukett! Ska ge en som tack för hjälpen med provmöbleringen härom veckan till min mamma och min syster - två flugor!

Kommentarer Ingen kommentar
Mån 11 jul 2011 21:50

Placeringskorten CHECK!

av Susanna Elin @ 21:50

Placeringskorten är klara så när som på ett par efternamn som vi ska fiska rätt på!! Känns skönt och dessutom är rispåsarna avklarade och ligger i sin korg och bara väntar på att få delas ut! Nu är det följande som står på schemat denna vecka i bröllopsplaneringsväg:

Handla ingredienser och bara efterrätten (som kan frysas in - awesome!)

Kolla upp och ev. hyra stolar i missionskyrkan om det finns och är möjligt (de i lokalen är för skrymmande).

Testa bröllopsfrisyrer med vännen Emma

Beställa mat

Åka in till CITY, mäta deras formar (så tårtorna passar tårtställningen vi hyrt - de kunde inte mäta för det hade inget måttband - det kallar jag service!) Sedan beställa tårtor!

Reka i kyrkan

Testa göra blombuketter

Beställa diadem till mig till uppsättningen

Mer än så tror jag inte hinns med mellan heltidsjobb, hjälpa föräldrarna måla om, passa syrrans barn över natt torsdag till fredag, äta, sova, träna etc etc - listan är lång. När ska jag lära mig att börja säga nej när folk ber mig om saker?? Jag har inte gjort det ännu för det kan jag inte med så det är bara till att kämpa på!

Kommentarer Ingen kommentar

Möhippan!!!

av Susanna Elin @ 21:42

Har varit dålig på att uppdatera men det är för att det börjar dra ihop sig och det blir bara mer och mer att göra!! Är helt galet nu och det har blivit en del hastiga och oväntade ändringar det senaste men nu är vi back on track - paniken är över och vi har fått ordning på det mesta igen!

En möhippa har ägt rum sen sist - i lördags trodde jag i min enfald att jag skulle arbeta men stället blev jag skrämd från vettet av tolv tjejer som studsade fram från ingenstans, stojandes och med tutor. Sedan bar det av iväg på en helt underbar dag med massa skojiga överraskningar! Det blev Laserdoom i hela 60 minuter, en fin picknick i stadsparken där vi fick bevittna en jättefin vigsel passande nog! Sedan var det ögonbindel på och en tur i stan som sutade på ett ställe där jag fick spela in min och Niclas låt - The Worrying Kind av The Ark!! Sedan var det melodikryss som kretsade kring mig, en tur till vårt gamla gymnasiehak Tellus där man hade bokat (!!) långbord och vi intog en festlig och mumsig måltid flöt! Sedan vart det hem till en av tjejerna och vi åt efterrätt i ett partytält i trädgården innan en lagindelning och en femkamp drog igång med massa roliga grenar - mycket uppskattat av samtliga! Sedan var det mest snacks och mys tills åskan och regnet kom, då gick vi in och fortsatte lite tills det var dags att call it a night! Kul, kul och helt oförglömligt!!

Kommentarer Ingen kommentar
Fre 1 jul 2011 15:01

Diktläsning

av Susanna Elin @ 15:01

Vi funderar på att ha en diktläsning i stället för bibelord under vigseln, vem som ska läsa vet vi inte men eftersom min syster sjunger tänkte jag att Niclas kanske ville fråga en av sina systrar om de ville läsa... Vi får se!

Jag hittade i alla fall en dikt nu som jag tyckte var passande för oss och som var väldigt härlig! Får se om ni tycker samma!

Det handlar om värme
av Anna Irekvist


det handlar om fingertoppar
och om händer som vill bo i varandra
om att springa skrattande genom ösregn
att göra fruktsallad och fläta ord
och att dricka te tillsammans när nätterna förvandlas till morgon

det handlar om tankeläsning
och om smulpaj och bubbelskum
om att gå i mörker och titta på stjärnor
att inte behöva blunda för att våga få plats
och att blåsa luft i varandras lungor tills bara skrattet finns

det handlar om ögonskimmer
och om glitter och såpbubblor
om att ligga stilla och lyssna till varandras hjärtslag
att tala samma språk och samma tystnad
och att vara tryggt inlindade i stora luddiga närhetsfiltar

det handlar om tvåsamhet som inte river sönder
och om att minnas hur man andas
om varma famnar och enkelhet
att gömma sig i tält av mjukhet tillsammans
och att veta, att &-tecknet mellan du & jag egentligen är ett bindestreck

 

Kommentarer Ingen kommentar

Vigselprogrammet!

av Susanna Elin @ 14:58

Sitter hemma i mina föräldrars kök och skriver ihop ett vigselprogramm medan jag lyssnar till "Kalabalik hos morfar prosten". Så här kommer det bli på ett ungefär...

Vigselprogram

Ingångsmusik: Christofer Österberg, piano
All Kinds of Everything

Solosång - All Kinds of Everything
Karolina Larsson. Piano: Christofer Österberg

Psalm 201: 1–3
En vänlig grönskas rika dräkt

Vigselakt
förrättad av pastor Lars Lundgren

Diktläsning
Det handlar om värme av Anna Irekvist 

Brudparet avger sina löften

Förbön
Herrens bön
Välsignelsen
Vigseltal

Solosång – Never Be Afraid Again
Karolina Larsson. Piano: Christofer Österberg

Psalm 200: 1,2 & 4
I denna ljuva sommartid

Solosång – Todos las ruas de amor i översättning av Karolina Larsson.
Karolina Larsson. Piano: Christofer Österberg 

Utgångsmusik

Kommentarer Ingen kommentar
Tor 30 jun 2011 17:48

Kvällsmat med pastorn

av Susanna Elin @ 17:48

Just nu är jag i full gång med att laga tacopajer, duka, rensa jordgubbar och förbereda, för snart kommer Lasse och Lena, mamma och pappa och Niclas. Lasse är vår vigselförrättare som ska komma hit och planera lite med oss inför vigselceremonin. Vi har fått låna mina föräldrars altan och där ska vi bjuda på tacopaj och sedan glass med jordgubbar! Det kommer nog bli lite extra bra eftersom jag lyssnar till Mark Levengoods sommarprat medan jag gör mina förberedelser tror jag :D

Kommentarer Ingen kommentar
Mån 27 jun 2011 15:45

Är du nervös?

av Susanna Elin @ 15:45

...är den ständiga frågan som man möts av när man är blivande brud har jag märkt... Undrar vad man ska vara nervös för tänker jag?? Möjligen att stå inför folk under vigseln, men ändå inte för det kommer vara så glädjefyllt och spännande att folket inte spelar mig någon roll. Att bli gift kanske är det de tänker på, men jag skulle ju inte välja att gifta mig om det var något som jag var rädd för...

Så nej, jag är inte nervös. Men däremot är jag väldigt spänd och förväntansfull! :)

Kommentarer Ingen kommentar
Mån 20 jun 2011 20:55

Dekorerade tändsticksaskar

av Susanna Elin @ 20:55


Ikväll har jag dekorerat tändsticksaskar som vi ska lägga på borden - de måste de ju vara lite extra snygga! Sen kommer jag skriva till våra namn och datum bland annat på askarna, men jag hade inte fått med mig silverpennorna hem till Fristad :( Så det fixar jag i efterhand... Men visst blev de piffiga!! :D Det blir två olika varianter på papper på framsidan, och den rosa sidan med hjärtanen är baksidan av askarna!

Kommentarer Ingen kommentar


   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11  ... Senare svar

Annat innehåll

Har du haft en bra påsk

Ja
Nej
Annat
Diskutera frågan

Veckans par

Malin och Andreas, Vagnhärad