Gästbok

Mafriank (Avregistrerad)    Offline    
Anmäl inlägget
Mån 9 jan 2012 19:14

Hej! Vad snällt av dig! Jag tänker mig typ en prinsesstårta, men alltså i flera lager och med snygg dekoration (gärna dekorerad med sidenband och marsipanblommor). Här är en länk till vad jag ungefär menar:

www.hotelara.nl/nl/trouwen/bruidstaart

Om den inte fungerar så kan du pröva att skriva in "bruidstaart" i Google Bilder (holländska för bröllopstårta, jag bor alltså i Holland), då får du många fina exempel, se de som är direkt staplade på varandra utan ställning emellan.

Jättespännande, det vore fantastiskt om din vän kunde hjälpa mig!
Hälsningar
Maria


Emsiepemsie (Avregistrerad)    Offline    
Anmäl inlägget
Mån 9 jan 2012 18:39

linköping :) grace jewellery


Emsiepemsie (Avregistrerad)    Offline    
Anmäl inlägget
Mån 9 jan 2012 18:38

linköping :) grace jewellery


Emsiepemsie (Avregistrerad)    Offline    
Anmäl inlägget
Fre 6 jan 2012 17:32

Hej!
Vi valde ringskenan utifrån de förlovningsringar som de har i butiken, sedan gjorde vi några ändringar för att få dem att passa våra händer och önskemål. Prismässigt så ligger de nog som vitguld, det gjorde de när vi gjorde våra ringar förra året iaf. Jag tror inte palladium har gått upp lika mycket i pris som guld så nu borde det ligga strax under. Tyvärr kan jag inte svara på om de kräver att träffa dig personligen men man kan ju alltid fråga. :)
Om jag minns rätt så heter ringarna som vi efterliknade sofia om det kan vara till någon hjälp.
Lycka till!


KhiraLii    Offline    
Anmäl inlägget
Fre 6 jan 2012 11:32

Hej

Slipning graderas lite olika beroende på vilket certifikat det gäller och det kallas för cut. Så här graderas det enligt:

AGS: Ideal, excellent, very good, good, fair
GIA: Excellent, very good, good, fair


Skriver tex en svensk firma att diamanten har väldigt bra slipning så låter det ju bra men det är egentligen en diamant i mellanskiktet. Själv köper jag aldrig diamanter som inte är AGS ideal eller GIA excellent.


VVS1 handlar om inneslutningar. De graderas enligt:

IF - internally flawless, VVS - very very slight inclusions (1 eller 2 där 1 är bättre), VS - Very slight inclusions (1 el 2), SI - Slight inclusions (1 el 2), I - Inclusions (1-3)

kategorin I1-I3 döps i vissa affärer till P1-P3. Ofta har guldfynd diamanter av denna kvalité och det är tyvärr riktigt kass kvalité med synliga innseslutningar. Jag brukar försöka lägga mig på Vs1-Si1 eftersom det ger bra valuta för pengarna. Skulle aldrig köpa VVS eller högre utan då lägga pengar på slipning och färg istället.


Styrka    Offline    
Anmäl inlägget
Ons 4 jan 2012 20:29

Hej!
Jag har bara positivt att säga om Kodega! De svarade på alla frågor, och svarade snabbt dessutom! Mycket bra service och bemötande och jag tycker deras priser är väldigt bra och sortimentet är ju ofantligt, plus att de dessutom tillåter ändringar och speciallösningar. Snabb leverans. När det gäller ringstorlek vill jag dock rekommendera dig att gå till en guldsmed och prova, för ringmåttet man får av dem (i plast) är inte så tillförlitligt. Men absolut, go for koidega!!


Forumvärd    Offline    
Anmäl inlägget
Tor 28 jul 2011 20:59

Hej!

Varmt välkommen till Bröllopstorget! Hoppas att du kommer att trivas bra här.

Har du några frågor eller funderingar om forumet eller annat som rör sajten är du välkommen att skicka ett meddelande till min inbox eller skriva en rad i min gästbok.

Vi ses i forumet!
/Charlotte, Forumvärd på Bröllopstorget


Du är inte inloggad, vilket du måste vara för att kunna skriva i denna gästbok

Logga in här

Annat innehåll

Har du haft en bra påsk

Ja
Nej
Annat
Diskutera frågan

Veckans par

Malin och Andreas, Vagnhärad